Това заяви пред БНТ икономическият министър Богдан Богданов. Той изрази мнение,

...
Това заяви пред БНТ икономическият министър Богдан Богданов. Той изрази мнение,
Коментари Харесай

Министър Богданов: Износът на специализирана оръжейна продукция през 2022 г. е нараснал с 1,6-1,7 млрд. евро

Това съобщи пред Българска национална телевизия икономическият министър Богдан Богданов.

 

Той изрази мнение, че  промишлеността се развива и задачата е да се продължи тази наклонност, както и модернизацията на произвеждане. " Стараем се да осигурим и една сигурна среда за хората, които работят в тези фабрики ", акцентира Богданов.

 

" Миналата седмица Министерството на стопанската система е завело иск против апортирането на акциите на Пловдивския панаир към сдружението на Георги Гергов. По последни данни панаирът е с над 100 млн. загуба поради неефективно ръководство, а може би целеустремено ", уточни още той.

 

По данни на Българска народна банка 2022 година е втората от последните 15 години с най-голям растеж на вложенията у нас, акцентира икономическият министър.

 

" Продължаваме този тренд и през 2023 година, като за първите четири месеца Българска народна банка регистрира към 60% растеж на вложенията в България, това са предварителни данни ", добави той.

 

Министър Богданов акцентира на събитието, че данъчната ни политика и сега е атрактивна за огромна част от вложителите, само че би трябвало актуализация на закона за поощряване на вложенията. Според него би трябвало да имаме нови насърчителни ограничения и те да бъдат ориентирани към браншове с действителна висока добавена стойност.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР